Hjem / Opskrift / Vegansk stamppot med grønkål

Vegansk stamppot med grønkål

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

En simpel, mættende, billig og grønkålsfortærrende gang komfortfood. Tyvstjålet fra det ellers oversete hollandske køkken, og lettere fordærvet med sit fravær af røget kød og med tilføjelse af syrligt æble og hasselnød. Men lækker, det er denne gang hollandske kartoffelmos på fynsk lokalmanér. 

1. Skræl kartofler, skyld grønkålen grundigt, pil løg og hvidløg.
2. Rip grønkålen og skær kartoflerne i ca. 3 centimer tern og løgene i 1 centimerer. Hvidløg snittes fint.
3. Kom grønkål, kartofler, løg og hvidløg i en gryde og overhæld med kogende vand. Uden tilsat salt.
4. Lad indholdet af gryden koge i 25-30 min.
5. Fem minutter før kartoflerne er mosbare, klargøres de sidste ingredienser. Hasselnødderne flækkes, imens æbler og grønkål (samt samt rosmarin hvis den er frisk) snittes fint (æbleskrog kasseres), og rosmarin, æble, kål og nødder steges sammen på en meget varm pande med rigeligt olie. Skiverne af æble skal lige antage en brunligere farve. Herefter tilsættes eddiken og dennes dampes væk. Smag til med salt.
6. Hæld vandet fra gryden når kartoflerne kan prikkes i med en nål, uden denne møde modstand (men gem en kop kogevand), og mos så alle ingredienser sammen. Tilsæt rigeligt med olie og kogevand, til mosen bliver lind og lækker, og smag til med salt og peber.
7. Server mosen rygende varm, toppet med æbleskiver, hasselnødder og bånd af grønkål fra panden.

 // Asger

Ingredienser: 

Mos
1 kg. kartofler
300 g. grønkål
2 stk. løg
2 stk. hvidløgsfed
God olivenolie
3 spiseskeer eddike
salt og peber

Toppingingredienser:
1 æble
1 håndfuld knækkede, friske hasselnødder
lidt ekstra grønkål
Tørret eller frisk rosmarin
1 spiseske eddike 
salt

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.