Hjem / Opskrift / Vegansk Pesto (her med ramsløg)

Vegansk Pesto (her med ramsløg)

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Det spændende ved denne opskrift er udskiftningen af parmesan med afskallede hampefrø. Frøene har et højt fedt- og proteinindhold, og deres let nøddeagtige smag passer glimrende som erstatning for den ellers lækre, umamismagende ost. De kan købes i velassorterede helsekostforretninger 

Start med at skylle urterne grundigt, imens en pande varmes godt op. Svits så pinjekerner eller solsikkefrø, så de er let gyldne på hver side. Lad frøene køle ned imens urterne tørres. 

Traditionelt vil man herefter anvende en morter til at knuse ingredienserne sammen til en lind grød. I et moderne dansk hjem kan en stavblender eller foodprocesser også bruges. 

Miks ingredienserne efter dit valg, smag til med havsalt (og evt. hvidløg), og server til pasta, brød, supper, kødretter og lignende. 

Pestoen kan gemmes i en lille uge i køleskabet, hvis den overhældes med godt med ekstra olie. 

Ingredienser: 

Et stort bundt krydderurt (eksempelvis persille, ramsløg, basilikum m.fl. Eller en blanding)
2 spiseskefulde solsikkefrø eller pinjekerner
2 spiseskefulde afskallede hampefrø
4 spiseskefulde olie (raps eller oliven)
1 spiseskefuld eddike eller citronsaft
Evt. 2 hvidløgsfed


 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.