Hjem / Opskrift / Varm rødbedesalat i sennepssauce

Varm rødbedesalat i sennepssauce

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Verdens bedste måde at bruge årets sidste beder på? (det smager også godt i efteråret, hvor bederne er mere friske og mindre søde, men her skulle de sidste sgu hædres på manér).

Rens bederne med en svamp, uden at skrællen skades for meget. Kog herefter bederne møre, (tager ca. 45min), i godt med usaltet vand. Imens røres resten af ingredienserne undtagen ost og mynte sammen i en stor skål (eller flere små, hvis der bruges flere typer bede). Tag bederne af blusset når de er møre, og hæld dem op i et dørslag, så vandet løber fra, og de kan køle en smule. Smid evt. kødtilbehør på panden nu. Tag køkkenhandsker på og pres skallen af bederne. Skær dem i fine, mundrette stykker. Er der mange typer bede kan det være en ide at holde dem adskilte i hver deres skål efter skrælning og udskæring, så de ikke farver hinanden for meget før servering. Rør de stadigt lune beder rundt i sennepssaucen, og smag til med godt med salt (er bederne ved at blive for kølige, så varm istedet saucen op og hæld den udover rodfrugterne). 

Anret bederne ved siden af det nu færdige kød, (forsøg at time det, så kødet når at hvile), og drys med ekstra dressing, ost og evt. mynte.  

Ingredienser: 

2 personer

500g. Rødbeder (eller en blanding af gule, stribede og røde beder)
2 spiseskeer sennep
2 spiseskeer rapsolie
1 spiseske honning
1 spiseske god eddike
Evt. En god håndfuld mynte
En lille klump groftreven parmesan eller knust feta.
Godt med salt & peber


Evt. En god bøf. Gerne fra lam.  

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.