Hjem / Opskrift / Tomatsuppe med Quinoa

Tomatsuppe med Quinoa

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Når der skal laves mad til en masse sultne arbejdsfolk for relativt få penge, er en varm, mættende suppe en rigtig god idé. Tomatsuppe er i sig selv ikke kendt for at være voldsomt nærende, men her er suppen tilsat vidunderfrøet Quinoa, og så bliver den straks mere fyldig og næringsrig. Suppen bliver således et anderledes take på den italienske Pappa al pomodoro. 

Start med at flå tomaterne som anvist her. Snit herefter porre, gulerødder, hvidløg og løg meget fint, og steg det hele gyldent i olie i en gryde der kan holde minimum otte liter.

Imens det grønne steges, skæres de flåede tomater over, og den indre del af stilken fjernes. Alle tomater hældes herefter i gryden og koges op. Tilsæt korianderbundtet og lad dette koge med i tyve min under låg. Sluk for blusset, fjern krydderurtebundtet og lad suppen trække i 2 timer under låg. Efter de to timer koges Quinoaen i rigeligt vand. Tænd under suppen igen, og lad den koge op. Si frøene fra vandet når de er møre, og tilsæt dem suppen. Lad det hele koge i ca. fem minutter uden låg, og blend herefter igennem med en stavblender. Suppen skal være forholdsvis lind. Er den for tyk, tilsættes lidt vand. Er tomaterne ikke helt solmodne, tilsættes evt. Lidt sukker for at fremhæve tomatsmagen. Smag herefter til med æbleeddike og rigeligt salt. Server gerne med friskbagt lyst brød og friske urter.

Ingredienser: 

Til 12 mennesker (med brød).

6kg. Modne tomater
4 Dåser solmodne flåede tomater
1 porre
2 gulerødder
1 snithvidløg
1 løg
1 lille bundt koriander
300g. Quinoa
Olivenolie
Salt
Æbleeddike
Evt. Lidt sukker

Frisk krydderurter så som oregano, basilikum, salvie eller persille.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.