Hjem / Opskrift / Tarteletfyld af jordskokker, skorzonerrod og champignon.

Tarteletfyld af jordskokker, skorzonerrod og champignon.

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Start med at skruppe jordskokkerne grundigt rene med en køkkensvamp. Det tager sin tid... så er det sagt. Læg herefter de nu rene knolde i et ovnfast fad, overhæld med olie og sæt dem i ovnen i en times tid ved 175g - Eller indtil alle knolde er helt bløde inden under skindet.

Imens jordskokkerne bager, skrælles skorzonerrødder og gulerødder (husk at lægge skorzonerrødderne i vand tilsat lidt eddike, som de skrælles færdigt – ellers misfarves de). Begge rodfrugter snittes i ca. en halv centimeter tykke skiver og lægges i en gryde med kogende suppe. Lad dem koge møre, og fjern herefter fra varmen. Gem suppen.

Når jordskokkerne er bløde tages de ud af ovnen og lægges hele i en blender. Tilsæt halvdelen af bouillon og mandelmælk og blend lind. Tilsæt citronsaft og mere væde, indtil saucen når en konsistens der er let flydende. Det skal gerne kunne flyde lidt ud af tarteletterne som de brydes, så retten ikke kommer til at føles tør. Når konsistensen er fundet, tilsmages der med salt og evt. Mere syre. Der skal en del til for at knække jordskokkernes insisterende sødme.

Snit champignon fint og steg gyldne på en hed pande, helst uden fedtstof. Snit halvdelen af kørvelen fint.

Bland herefter fyldet (gem evt. Svampe til toppen), og hæld i lune tarteletter. Pynt med kørvel og evt. Svampe og server.  

Ingredienser: 

Ingredienser –  ca. 12 tarteletter

Jordskokkesauce
1kg. Jordskokker
lidt olie til bagning
2 dl. misosuppe eller god grøntsagsbouillon (fra kogning af rødder)
2 dl. Mandelmælk
saft af en ½ citron
salt og peber

Fyld
6 skorzonerrødder
2 gulerødder
½ l. Misosuppe eller god grøntsagsboulion
en håndfuld champignon eller lignende svampe
evt. En lille håndfuld kørvel

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.