Hjem / Opskrift / Tacos med sensommerfyld

Tacos med sensommerfyld

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

I august og september er der vitterligt ikke mange områder i verden, der kan måle sig med det fynske overflødighedshorn af fantastiske råvarer. En lang og kølig, men lys sommer kulminerer i et kort, men mundvandsfremkaldende øjeblik, hvor slidte paroler om Fyn som Danmarks Provence pludseligt giver mening.

Det er to måneder, hvor man med insiderens bagklogskab kan muntre sig over papfrugten og importgrøntets triste gøren sig til i supermarkeder, og hvor man med let tristhed må sande, at mange endnu ikke har opdaget den fart, hvormed det fynske grøntudbuds diversitet vokser og vokser.

Men nu skal der laves mad. Glem stressen og hurtige løsninger til tristere årstider, gå i køkkenet sammen, og lad batterierne op i sommerens bedste stunder.

De første hokkaido er lige kommet, løgene har dannet skal, og majsen er sød og let. Tomaterne er bedst lige nu, og urterne skal nydes friske, for de går snart i vinterhi. I mens fås chili nu igen i både milde og tårefremkaldende varianter – alt efter temperament.

Fremgangsmåde

Skær græskarret i både med skrællen på, fjern kerner, hak hvidløgsfeddene fint og bland med krydderierne, eddiken og olien. Bag i ovnen ved 200grader i 45min.

Skær tomaterne i tynde både og steg dem på en bande ved hård varme – et minut pr side.

Befri majskornene fra kolberne med en skarp kniv, og vend hurtigt kornene på panden efter tomaterne er taget af.

Lav løgene som i denne opskrift

Snit chilien fint

Sørg for at salsa og tortillaer er færdige og lune til brug når hokkaidobådene er bagt.

Pil bladene af urterne, så de er lige til at drysse over pandekagerne i generøse håndfulde.

Server i skåle når alting er færdigt, så folk selv kan sammensætte deres taco

Gerne med hokkaido nederst på en tortilla, en skefuld majs udover, og så både af stegte tomater, syltede løg og chiliskiver, urter og ost for resten. Slut evt. af med lidt honningsirup og et skvæt lime- eller citronsaft.

Det er skønt, det kan varieres i uendeligheder med den første kål, sprøde salat og meget mere… og så tager det dejlig lang tid. 

Ingredienser: 

4 personer

1 lille hokkaido
Stødt kardemomme
Stærk paprika
2 hvidløgsfed
Salt
Røgede chiliflager
1 spiseke æbleeddike
3 spiseskeer olie 

2 majskolber
2 løg
2 chili
2 solmodne store tomater
Masser af frisk koriander, estragon, basilikum eller græsk oregano (eller en blanding af det hele)

12 stk. Tortilla (hjemmelavede af lokal hvede eller med majs. Eller disse af kikærtemel for en lidt anderledes oplevelse, som passer godt til fyldet her.)

1 ordentlig omgang salsa (gerne flere typer)

Honningsirup

Ost efter smag og behag og madpolitisk overbevisning

Evt. en syrnet yoghurt eller creme fraiche

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.