Hjem / Opskrift / Svedjeruggrød med hasselnødder

Svedjeruggrød med hasselnødder

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Svedjerug er en oldnordisk kornsort med en fantastisk spændende historie, der trækker tråde helt tilbage til landbrugets gennembrud i norden. Den er værd at finde andetssteds, en dag man føler sig lidt nørdet. Kornet er imidlertid ikke kun en god historie. Det er samtidig en lækker, proteinholdig kornsort, der kan blive til den mest cremede grød, helt uden hjælp fra mejeriprodukter. Man kan dog sagtens smide en enkelt smørklat i tilsidst, hvis man føler for det.

Sæt kornet over med halvdelen af væden, og lad det koge stille ind under sporadisk omrøring. Det tager ca. grøden 25min at blive færdig. Imellemtiden flækkes hasselnødderne, befries for skal og dumpes hele i gryden så de når at blive lune. Mere væde tilsættes løbende efter behov, hvis vandet er væk før grynene er helt bløde og behagelige. Til sidst smages grøden til med kanel, honning og salt, og serveres med æbletern. Der kan evt. Også tilsættes tørret frugt, bær m.v. 

Ingredienser: 

75g. Valset Svedjerug
75g. Havregryn
½ liter vand
1 æble
Lidt æblemost
En god håndfuld hasselnødder
Honning
Salt
Kanel

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.