Hjem / Opskrift / Stegte skorzonerrødder med cashewcreme

Stegte skorzonerrødder med cashewcreme

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

En utrolig nem og hurtig frokostret, hvis blot man husker at iblødsætte cashewnødderne i forvejen. Tidsforbrug ca. 15-20 min. 

Cashewcreme er en af mine yndlings veganske cremer og den er super nem at lave. Det er dog yderst vigtigt at nødderne ligges i blød forinden, da det dels giver en mere cremet creme, men det er også vigtigt for vores optagelse af de næringsstoffer der er i nødderne. Rå nødder indeholder naturligt forekommende stoffer der forhindrer dem i at spire spontant, hvilket jo er meget smart fra naturens side, når de skal opbevares i længere tid. Nødderne er så at sige i dvale og al deres næring er altså lukket inde og dermed også i dvale. Vi skal derfor vække/ aktivere nødderne for at frigive disse næringsstoffer, præcis som når vi aktiverer andre frø og kerner til spiring. Cashewnødden er en blød nød og har derfor ikke brug for lige så langt tid iblødsætning som eks. mandler. Men iblødsætningen er essentiel for optagelsen af de gode næringsstoffer, så det vil jeg opfordre til. Nå det var så en lille læringssesion, nu til selve opskriften. 

Skræl og rens skorzonerrødderne. Kom dem herefter, som du skræller dem en for en, i en skål med iskoldt vand mens du bliver færdig med resten. Smelt nu kokosolie på en varm pande. Steg nu skorzonerrødderne til de er gyldenbrune på alle sider. 

Imens kan du skylle vårsalaten og slynge den i en salatslynge eller et viskestykke. Rist rugbrødsskiverne på en brødrister. Sigt vandet fra cashewnødderne og skyl dem under koldt vand. Blend nu med stavblender cashewnødderne med vaniljepulver og vand til det får en cremet konsistens. Smag til med vaniljepulver og tilpas konsistensen efter eget ønske med vand. 

Server nu hele herligheden potionsanrettet med et par dråber af Colombanis fantastiske olivenolie. God fornøjelse!

Ingredienser: 

Til 2 pers.

400 g skorzonerrødder
Kokosolie til stegning
1/2 pose vinterportulak
1 håndfuld cashewnødder lagt i blød i mindst 4 timer eller natten over med en knivspids salt
1/2 tsk. vaniljepulver
Ca. 1/2 dl vand
2 skiver rugbrød
Et par dryp olivenolie 


Af Maria Lund Kloster

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.