Hjem / Opskrift / Stegt salat af beder og oksehjerte

Stegt salat af beder og oksehjerte

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

En simpel opskrift, der udover at kræve lidt udstyr, kan få sommerstemning frem i det vintergrønne på kort tid. 

Start med at fjerne skrællen fra bederne. (Hold dem adskildte, hvis du har flere typer). Forsæt så med at skrælle (eller riv på mandolinhjernet) bederne til du har en skål (eller to) med tynde bånd af bede. Vend båndene med salt og eddike, og lad dem trække hurtigt imens du fortsættet med opskriften. 

Sæt stegepanden på blusset (højeste trin), og lad panden varme godt op. Imens tager du hjertet, og skærer det i meget fine skiver. Så tyndt som det er dig muligt. 

Lad smør eller kokosolie dække den nu varme pande, og steg så hjerteskiverne i et halvt minut på den ene side. Fjern dem herefter fra panden, og lad dem varme igennem i en skål med låg, imens du udsætter bederne for præcis samme procedure. Laver du til mange personer, må du have flere pander i brug, ellers når salaten at blive kold. 

Anret på fad eller tallerken, smag til med salt og timian, og hæld et par stænk god olie over. 
 

Ingredienser: 

Per person

2 beder (gerne i forskellige farver)
150g. oksehjerte (renset og udblødt)
2 spiseskeer rigtig god eddike
4 kviste timian 
God oliven eller rapsolie
 

1 stk. støbejernspande
1 mandolinjern eller tyndskræller
​Smør eller kokosolie til stegning

 



 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.