Hjem / Opskrift / Stegt kinakål med varm og stærk appelsinsauce

Stegt kinakål med varm og stærk appelsinsauce

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Kinakålen er en totalt undervurderet størrelse, som kan levere både sprød struktur, frisk smag og grønt til en masse retter, bare man ikke overtilbereder det. Denne salat kan bruges som tilbehør til grillet fisk, barbecue, store bøffer, skaldyr eller som en lille ret i sig selv.

Opskriften er hurtig, og passer perfekt til kinakål - den kan dog sagtens bruges til både pak choi, sommerhvidkål, spidskål eller for den sags skyld romainesalat. Så må man bare justere stegetiderne lidt. 

Start med at blande alle ingredienser til saucen i en gryde, og sæt den over ved lav varme. Smag evt. til med lidt salt, hvis soyasaucen ikke salter tilstrækkeligt.

Tag så yderbladene af kinakålen, skyld hoved og blade grundigt, og flæk hovedet på langs. 

Varm en pande godt op (vær sikker på den er bred nok til at kinakålen kan stege på hele snitfladen samtidig), og tilsæt olie. Er yderbladene fra kålen meget grove, gives de et halvt minut på hver side, når panden er varm. Ellers lægges de til side. Steg så det overskårne kinakål i 2 min på hver side. 

Det sidste minut skrues der op for temperaturen over saucen, og myntebladene snittes fint. 

Anret så kålen med yderbladene bladene nederst, og de halve kinakål øverst. Sørg for saucen er kogende varm, og hæld den så udover tallerkenen med kål. Vær sikker på, alle blade og sprækker bliver ramt, og på den måde tilberedes yderligere. Strøg med mynteblade, lidt god olie og evt. broccoli, og spis med kniv og gaffel. 


//Asger
 

 

Ingredienser: 

2 personer

1 kinakål
Her brugte vi også et kvart hoved broccoli*

Saft af 1 frisk appelsin
1 halv deciliter sort the
1 spiseke god honning
1 spiseske æbleeddike
1 spiseske soyasauce
2 centimer ingefær (finthakket)
1 hvidløgsfed (presset)
1 frisk finthakket chili eller tørret chili efter smag. Husk at sødmen i dressingen gør, at man kan klare lidt mere end normalt
1 teske fiskesauce 

1 lille smule god olie

8 mynteblade til drys 


 

 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.