Hjem / Opskrift / Stegt aubergine

Stegt aubergine

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Denne ret er hurtigere at lave end man lige tror, og kan derfor nemt være salat til en større ret.

Start med tænde ovnen på 200grader varmluft. Imens ovnen varmer op, skæres auberginen i tynde skiver på langs. Bland herefter i en skål auberginen med et godt skvæt olie og en halv spiseske salt, og sørg for at det hele er jævnt fordelt og auberginekødet er olieret. 

Læg herefter auberginen på ovnens rist, og lad den stege i ca. 30 min. Hold godt øje med processen, væksemængden i auberginer varierer meget. Når de er gyldne og bløde er det færdige. Imens auberginen steger ristet boghvedekernerne i to min på en varm pande, imens persillen skyldes og hakkes og humus klargøres.

Når auberginerne er færdige, lægges de til rette så de dækker et helt fad, og humus, persille, boghvedekerner evt. ost og gerne lidt chiliflager lægges rundhåndet ud over fadet. 

Ingredienser: 

1 stor aubergine
2 spiseskeer afskallet boghvede
4 spiseskeer humus (her lavet med rosmarin, kikærter, tahin, æbleeddike, hvidløg og røget pabrika)
1 halvt bundt persille
evt. 1/4 blok mozzarella 
olie
salt

 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.