Hjem / Opskrift / Smørdampede skorzonerrødder og rejer

Smørdampede skorzonerrødder og rejer

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Smelt smør i en gryde med låg ved middelsvag varm. Skræl imens skorzonerrødderne. Husk at holde dem i surt vand eller vand med is som du bliver færdig med hver enkelt, imens  du gør resten færdige. Ellers oxiderer deres farve. Dette er ufarligt, men tager en del af deres smukke fremtoning. 

Når alle rødder er skrællede, skæres de midt over og lægges i smørgryden. Lad denne stå ved svag varme i fem-ti min. til rødderne er bløde, men med et svagt bid. 

Imens afskalles rejerne. Skyren røres lind med en lille smule vand, og tilsættes peberroden. Timianen befries for stilke. 

Anret med peberrodsskyren nedest, så rødder, så rejer og til sidst salt, timian og evt. ekstra reven peberrod. 

Ingredienser: 

Fire skorzonerrødder pr. person
1 spiseskefuld skyr
1 teske friskreven peberrod
8 skalrejer pr. person
lidt frisk timian
salt & peber
ca 50g. Smør til dampning (juster hvis der laves til mange)
 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.