Hjem / Opskrift / Små Svampeburgere med rødkål, valnødder og ølandshvedeboller.

Små Svampeburgere med rødkål, valnødder og ølandshvedeboller.

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Selve sammensætningen af denne ret er hurtig, da der kun skal en smørelse og tre elementer i burgerne. Imidlertid er det nok en god idé at få et par af gæsterne til at hjælpe sig med samlearbejdet, når forretten er spist. 

Boller, rådkøl og sennep kan klargøres før gæsterne ankommer, imens svampene helst skal tilberedes indenfor kort tid før servering

Bollerne

Kog en deciliter af vandet op, og hæld det sammen med tre deciliter koldt vand. Tilsæt så sukker og salt, og rør det ud i vandet, og tilsæt herefer gæren og gør ligeså. (gem den sidste deciliter)

Hæld gærvandet i en røremaskine, sæt denne igang på laveste omrøring og tilsæt langsomt melet i små portioner. Efter fem minutter hæves tempoet på røremaskinen, og dejen æltes i halvanden time, til den begynder at trække tråde og føles sammenhængende. Der skal muligvis tilsættes mere vand og mel undervejs. Ølandshvede kan trække en del vand. 

Når dejen er æltet sammen, hældes den over i en stor skål drysset med mel, og sættes til hævning i en time. 

Herefter opdeles dejen i små portioner, og formes til små bolder der svarer nogenlunde til en dybden af en håndflade (bedøm selv, om I har store eller små hænder ;) ) 

Anret dem på bageplader (helst ikke mere end otte pr. plade) og lad dem hæve i yderligere en halv time. 

Forvarm imens en ovn til 200grader, og placer et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen. Når bollerne er færdige med anden hævning pensles de med æg og sættes i ovnen og bages i ca. 18 min. 

Rødkål
Imens bollerne hæver, snittes kålen fint. På skift steges den snittede kål så på en varm pande, sådan at den aldrig kommer til at ligge i lag. Tag hvert fald kål af efter tre minutter, hæld over i en skål, og giv kålen et skvæt citronsaft. Når al kålen således er stegt og vædet, hældes to spiseskeer honningsirup ved, samt skrællen fra en citron, og to revne langpeberkorn. Bland sammen og smag til med salt. 

Svampe
Svampene renses fint, og snittes groft. Herefter steges de på en meget let olieret pande ved høj varme, til de alle er godt gennemstegte. Tilsæt en spiseske æbleeddike, to spiseskeer smør og de rensede urter, og vend til smøren er opløst. Sæt så svampene til side. 

Honningsennep
Bland alle ingredienser sammen, og smag til. Det skal gerne både være sennepsstærkt, sødt og surt.

Servering
Halver alle boller, og smør begge sider med honningblandingen. Læg en god portion rødkål i bunden, så et lag svampe, og afslut med et lag valnødder. Sammel bollerne og server dem på fad.
 

 

Ingredienser: 

Til 8 som hovedret i påskemenuen 2017

til 16-20 små boller 

800g. Ølandshvedemel
2 æg
4-5 deciliter vand 
2 spiseske rapsolie 
2 spiseske sukker
1 teske salt 
25g. gær

1-2 æg til pensling.

600g. blandede svampe
50g. blandede urter. Persille, kørvel og dild
2 spiseskeer med smør & 1 spiseske æbleeddike
olie til stegning

100g. valnødder uden skald

1 halvt rødkålshoved (dog mindre hvis det er lige så stort som dem fra Rosilde Højgård)
2 langpeberkorn 
2 spiseskeer honningsirup
1 citron

4 spiseskeer honningsirup
4 spiseskeer god sennep 
1 teske æbleeddike 
Evt. lidt vand
 

 

 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.