Hjem / Opskrift / risotto med morgenfrueblade

risotto med morgenfrueblade

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. En frugtig italiensk vermouth* passer godt til blomsternoterne i retten, men god hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Varm i mellemtiden fonden op, vej morgenfruebladene af og mål risene op.

Når alle grøntsagerne er gylne og bløde tilsættes ris, og der røres tre gange. Tilsæt vermouth og lad væsken koge ind. Tilsæt herefter blomsterbladene og ca. en fjerdedel af fonden. Lad væsken koge ind, rør rundt og tilsæt mere væde. Dette fortsætter i ca. 25 min. ved middel varme, eller til risene er bløde og møre, og den endelige konsistens af risottoen er let løbende, men ikke decideret våd.

Tag gryden af varmen, tilsæt en god klat smør, ca. 30g. reven parmasan, rør rundt, smag til med salt og læg låg på. Lad stå i 2 min.

Tag låget af risottoen, smag til med evt. salt og et skvæt vermouth og server med ekstra ost reven udover.

*der findes et par gode økologiske på det danske marked

// Asger

Ingredienser: 

~~Risotto
2 løg - snittet fint
3 fed hvidløg
1 lille tørret chili
2 stængler blegselleri eller 60g. knoldselleri
1 gulerod
2 dl. ris
1 liter fond (svin, høne eller vegansk).
5 cl. god vermouth (eller kraftig hvidvin)
2-3 gram tørrede

 morgenfrueblade

En masse fintrevet parmasan eller anden lagret fastost af samme type
En stor klat smør


 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/odenseff.dk/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 20