Hjem / Opskrift / rejekager med brændenælde

rejekager med brændenælde

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Skrup bagekartoflerne grundigt, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. 

Klargør imellemtiden brændenælderne, og hak dem fint sammen med hvidløgene. 

Find en stor skål, og knus kartoflerne heri. Tilsæt æg, rejer og urter, og rør massen sammen. Tilsæt evt. mel, for at få massen til at blive mindre våd. Den må gerne være klistret, men skal heslt hænge nok sammen til at den kan formes til små bøffer. 

Hæld rigeligt olie i en tykbundet pande, og lad den varme godt op. Bland det resterende mel sammen med rasp på en flad tallerken, og form så kartoffel-rejemassen til små bøffer, før de vendes i melet på hver side. Sænk dem forsigtigt ned på den varme pande, og steg dem i ca. fem minutter på hver side. 

Server de færdigstegte rejekager varme, med rævesauce, aoili eller remoulade til. 

 

Ingredienser: 

Frokost til 2

2 store bagekartofler
200g. pillede rejer
100g. friskhøstet brændenælde
2 forårshvidløg
1 æg 
1 knispids røget chilipulver eller røget paprika
1/2 deciliter kærnemælk
1 deciliter mel
2 spiseskeer rasp 
salt og peber
olie
 

 


 

 


 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.