Hjem / Opskrift / Rødbedetærte

Rødbedetærte

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Denne tærtedej er helt ekseptionel og jeg har ikke brugt andre opskrifter siden jeg lavede den for første gang. Og så er den oven i købet glutenfri (hvis man køber glutenfri havregryn). I min egen version glemte jeg i farten valnødder, men jeg har alligevel tilføjet det til opskriften da jeg er sikker på det kun vil gøre den bedre. 

Forvarm ovnen til 180 grader. Mal mandlerne til mandelmel i en foodprocessor. Tilsæt havregryn, boghvedemel, hørfrø og salt og blend til det hele er blevet lidt blandet (det skal ikke fintmales). Tilsæt nu smør og kokosolie i små skefulde og blend til det er jævnt fordelt i dejen. Tilsæt nu det iskolde vand og blend til dejen samler sig i en kugle. Form nu en kugle af tærtedejen og læg den på køl i ca. en time i køleskabet. 
Placer nu dejen mellem 2 stykker bagepapir og rul den ud med en køkkenrulle så den passer til din tærteform. Læg nu forsigtigt dejen over tærteformen (jeg bruge en 27 cm). Fjern det overskydende dej og blindbag den i ovnen i ca. 10 min. 

Skrub nu rødbederne og riv dem groft på et rivejern eller i foodprocessoren. Lad dem stå i en sigte i 10 min og smide den overskydende vand. 
Skær løgene tyndt og steg dem på panden med lidt kokosolie, steg i 4-5 min til de er gyldne og bløde. Tilsæt hvidløg, timian, rødbedetoppe/spinat og salt og peber. Når toppene/spinaten har lagt sig, rør da rundt og tag panden af varmen. Rør æg og mælk sammen og smuldre gedeosten i. Tilsæt grøntsagsmiksen fra panden til æggemiksen. 
Fordel nu rødbederne i den forbagte tærte, hæld æggemiksen over og fordel den jævnligt over hele tærten. Dekorer med dine valnødder og slut af med af nænsomt at fordele de 2 spsk. bygmaltsirup over tærten. Det giver en dejlig sødme og en karameliseret top. Bag den i 30-35 min. Server straks. 

Inspireret af Green Kitchen Stories.
 

Ingredienser: 

Tærtedej
100 g havregryn
50 g boghvedemel
50 g mandler
2 spsk. hørfrø
1/2 tsk. salt
50 g kokosolie
25 g smør
4 spsk iskoldt vand

Fyld
2-3 rødbeder (ca. 450 g)
1 løg
3 fed hvidløg
1 tsk. frisk eller tørret timian
salt og peber
2 store håndfulde rødbedetoppe eller spinat
3 store æg
140 ml nøddemælk (evt. alm. mælk)
150 g gedefeta
10 valnødder groft hakket

2 spsk. bygmaltsirup


Af Maria Lund Kloster
 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.