Kære alle,
Der kan ikke købes poser til uge 8 og 9, da Holistia holder ferie. Vi vender stærkt tilbage i uge 10 :)
Mange hilsner,
Indkøb
Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Når man bruger kraftige rodfrugter i retter som denne, er det vigtigste at time det, så ris og beder er møre samtidig. Dette gøres nemmest ved at snitte bederne i passende størrelser.
Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det hele gyldent ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Varm i mellemtiden fonden op, skræl rødbederne og mål risene op.
Når løgene er gylne tilsættes ris, og der røres tre gange. Tilsæt vermouth og lad væsken koge ind imens du snitter rødbederne i ca. en halv centimeters terninger. Tilsæt herefter rødbederne og ca. en fjerdedel af fonden. Lad væsken koge ind, imens du renser og skyller de små porrer grundigt. Rør rundt og tilsæt mere væde. Dette fortsætter i ca. 25 min. ved middel varme, eller til risene er bløde og møre, og den endelige konsistens af risottoen er let løbende, men ikke decideret våd.
Imens skulle der gerne have været tid til at blancere de tynde porre ad to omgange.
Tag gryden af varmen, tilsæt en god klat smør, ca. 30g. reven parmasan, rør rundt og læg låg på. Lad stå i 2 min, imens de blancerede porrer vendes i vermouth. Herefter tørres porrerne, og tilsmages med salt og peber.
Tag låget af risottoen, smag til med salt og vodka og server med ekstra ost reven udover, på samme tallerken som porrerne.
// Asger
Til 2-3 personer
Risotto
2 løg - snittet fint
3 fed hvidløg
1 lille tørret chili
2 store rødbeder
2 dl. ris
1 liter fond (svin, høne eller vegetarisk).
5 cl. god vermouth (eller kraftig hvidvin)
4 cl. vodka.
En masse fintrevet parmasan eller anden lagret fastost af samme type
En stor klat smør
Lynmarinerede porrer
6-9 små, fine porre
2 cl. vermouth
sellerisalt
Tilføj kommentar