Hjem / Opskrift / Rødbedebrød

Rødbedebrød

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 
Rødbeden kan både både bruges rå eller tilberedt. Den tilberedte er nemmest at arbejde med, og giver en mildere smag, den rå giver dog lidt mere struktur, så det er en smagssag. Mix alle ingredienser og ælt godt i et lille kvarter. Vurdér selv om der skal tilsættes lidt mere mel, men pas på dejen ikke bliver hård. Lad hæve i en times tid. Ælt dejen blidt og form den. Lad efterhæve i 30 min og bag så i 30 min ved 200 grader.

Tekst og foto: Anna-Louise Strange
 
Ingredienser: 

25 g gær
500 g mel, evt øland fra kragegården, men andre typer kan også bruges.
250 g revet rødbede ( kan også erstattes med sweet potatoe, spinat, så skal der bare mindre vand i)
2 skefulde salt
325ml vand
50 ml god kvalitet olivenolie.

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.