Hjem / Opskrift / Rødbede-fennikel tærte

Rødbede-fennikel tærte

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

4-6 personer

Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).

Bland mel, salt, frø og spidskommen i en stor skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet, samles med vand. Dejen rulles ud på et meldrysset bord og kommes i smurt tærteform, prikkes med en gaffel og forbages i varm ovn ca. 10-15 min til den er let gylden.

Skræl og riv rødbederne groft på et råkostjern. Skær fennikelerne  i tynde skiver. Varm olien op på panden og steg rødbede og fennikel i ca. 4 min med karry og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

Pisk æg og cremefraiche sammen. Fordel grøntsagsblandingen på den varme tærtebund og hæld æggemassen udover. Skru ovnen ned til 180 grader og bag tærten i ca. 30-35 min, til den er fast i midten, når man trykker let på den.

Kilde: ”Suveræn sommer” - afprøvet og spist med meget stort velbehag af Signe. 

 

Ingredienser: 

Tærtedej

50 g grahamsmel

150 g hvedemel

½ tsk salt

1 ½ spsk hørfrø

1 ½ tsk nigellafrø (jomfru i det grønne) el. sesamfrø

½ tsk hel spidskommen

75 g smør

4 spsk vand

 

Fyld

400 g rødbede

300 g fennikel ( jeg brugte bladselleri)

1 tsk olie

2 tsk karry

2 fed hvidløg

Salt og friskkværnet peber

 

Æggemasse

3 æg

3 dl cremefraiche

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.