Hjem / Opskrift / Polentarødspætter med spicy knoldsellerifritter

Polentarødspætter med spicy knoldsellerifritter

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

I min videre udforskning af polenta i køkkenet, stod jeg den anden dag og fik lyst til at lave en fortolkning af fish and chips. Jeg har flere gange haft god erfaring med at lave knoldsellerisfritter, de bliver så dejligt søde under bagningen, så den del var hjemme. Herefter tænkte jeg, at jeg måske i min panering igen kunne bruge den dejlige sprøde polenta, det har jo tidligere fungeret godt på både jordskokker og auberginer. Resultatet blev en noget mere sprød rødspættefilet, hvilket lige er efter min smag.
Jeg var derudover i humør til noget lidt spicy, så fritterne blev peppet op med et kryddermiks. Hvis du endnu ikke har røget paprika og chipotle salt i dit køkken skal du skraks ud og anskaffe dig det, når først du har fået smag for det, er det slet ikke til at undvære. 
God fornøjelse!  


Skræl og skær knoldselleri ud i lange strimler. Vend med olien og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys krydderiblandingen over. Bag ved 225 grader i 30-40 minutter. Vend fritterne grundigt efter ca. 20 min så krydderblandingen bliver fordelt over alle fritterne. Vend yderligere undervejs så fritterne bliver ensartede og sprøde. 

Bland polenta, majsmel, salt og peber sammen i en dyb tallerken. Vend først rødspætterne i sammenpisket æg og dernæst i melblandingen. Steg dem 2-4 minutter på hver side.

Server hele herligheden med en hjemmerørt remoulade eller mayonnaise som på billedet. 

Ingredienser: 

Knoldsellerisfritter
1 knoldselleri
2 spsk. olivenolie
2 tsk. røget paprika
1-2 tsk. timian
2 tak. chipotle salt
Havsalt

Fisk
2 rødspættefileter
½ æg
½ dl polenta
½ dl fuldkornsmajsmel
Salt og peber
Ghee, smør eller kokosolie til stegning


Af Maria Lund Kloster

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.