Hjem / Opskrift / Pizza med confiterede asparges

Pizza med confiterede asparges

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Skulle man ikke få brugt sine asparges mens de er helt nyhøstede og saftige, kan man evt. overveje nogle lidt mere hårdhændede tilberedningsmetoder. Denne pizza bliver både sød, bitter, syrlig og fed, og er særdeles god til ofre af tømmermænd eller andre uheldigheder. 

Aspargesne tilberedes først. Start med at vaske og skrælle stænglerne. Knæk bunden af der hvor det falder naturligt (mærk efter før du knækker til), og kom skræller, bunde og asparges i en lille gryde. Overhæld med olie og varm op til punktet lige før olien begynder at boble. Lad stå ved denne varme i 5 min, og lad herefter aspargesne trække i olien i mindst en halv time. Fisk aspargesne op, men lad skrælle og bund være i olien til næste dag - så har man sig en omgang aspargesolie til andre opskrifter. Skær de nu tilberedte asparges i tynde bånd (2-4mm) med en skarp kniv, og vend båndede i citronsaft, salt og sukker. 

Imens renses løg og hvidløg, snittes fint og steges gyldne i olie. Tilsæt tomat og æbleeddike, og lad koge godt ind (ca. 20min ved høj varme). Tilsæt krydderrier efter smag, og smag til med honning, salt og peber. 

Opvarm ovnen så godt du kan, minimum til 250grader. Har du ekstra pizzabageudstyr som blusopvarmede bagebunde eller bagesten, er det bare med at finde dem frem, ellers må du benytte en varm bræddepande. 

Skær de fire tomater i tynde skiver. Rul herefter dejen ud til din ønskede pizzaform og der smøres godt med tomatsovs ud over pizzaen. Riv halvdelen af osten udover bunden, fordel tomatskiverne, og smid pizzaen ind på den varme bræddepande/bagesten m.v. 

Når osten er smeltet og dejkanterne og tomatskiverne er ved at tage farve (maks 4 minutter), tages dejen ud igen, og asparges og resten af osten kommes på. Fyld evt. ekstra tomat på efter smag. Giv pizzaen endnu en tur i ovnen, til al osten er smeltet, tag den ud, sluk for ovnen, smid hakket chili og rucola over pizzaen og server. 

Ingredienser: 

Dej til 1 stor pizza (se eksempelvis her)

Asparges
250g. hvide asparges
2 deciliter oliven- eller god neutraltsmagende olie efter smag. 
saft af en halv citron
1 knivsspids sukker og lidt salt

Tomatsovs
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 knivspids røget chilipulver 
400g. gode flåede tomater eller god tomatpulp.
2 spiseskeer æbleeddike
salt, peber & en lille smule honning

Pizza

1 lille håndfuld frisk rucola 
2 små milde chile (efter smag)
1 klump god økologisk mozzeralla eller den bedste veganske erstatning du kan opdrive.

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.