Hjem / Opskrift / Pastinakkage

Pastinakkage

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Start med at sætte de tre pastinakker over i kogende vand. De skal koges helt møre (tager ca. 40min) og herefter køles ned, så skindet kan pilles af dem. Herefter rives de groft.


Imens pastinakkerne koger, blandes sukker, bagepulver, krydderier og æblemost til sukkeret er opløst. Herefter tilsættes hvedemelet lidt efter lidt imens alle klumper piskes ud og til sidst tilsættes olien. Bland den revne pastinakmasse i og smag til med salt.

Hæld i en bagepapirsklædt form, og bag i en time ved 175grader. Kagen skal muligvis have mere, så efterprøv ved at stikke en gaffel i. Slipper kagen let, er den fin. Lad den køle før den serveres.

Kagen er let bitter pga. af olivenolien, og den er bedst i små stykker. Nyd den sammen med en sød-sur myntedressing eller med flødeis, hvis man er til den slags.

Ingredienser: 

Til 6 personer som del af en større menu


3 mellemstore pastinakker
2 deciliter æblemost
2 Spiseskefulde kikærtemel
150g. Sukker
125g. Hvedemel
50g. Olivenolie
1 knivsspids salt
½ teske kanel
¼ teske kardemomme
¼ teske knust koriander
1 teske bagepulver
1 teske æbleeddike
2 centimer hakket ingefær

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.