Hjem / Opskrift / pasta med valnødder

pasta med valnødder

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Valnødderne fra Hesle Nygaard er ikke kun oplagte som snacks. De kan også bruges i både det søde og salte køkken, og det kan gå vældig stærkt, så snart man har taget på at åbne nødderne op. Her kommer nødderne til at indgå i en simpel dressing, som smager vanvittigt godt over pasta eller kartofler.

Man åbner nemmest nødderne ved at finde det bløde punkt bagerst i nødden, føre en kniv (pas på fingrene) eller et andet spidst objekt ind, og vippe skallen op. 

Ofte kan man tage hele nødden ud af skallen, fjerne de hårde dele som holder den på plads i sin opvækst, og fortsætte. Giver den sig ikke så let, kan man vippe de hårde dele ud af skallen, klemme let på siderne af nødden, og så burde kødet være lige til at tage ud.

Når nødderne er befriet for skaller og hårde dele (det kan gå virkeligt tjept, så snart man har øvet sig lidt), hakkes krydderurtebundtet fint og nødderne groft

Pastaen kan med fordel koges imens resten af processen foregår. Ellers er det med at få den i vandet nu. Bland resten af ingredienser til en hvåd dressing, smag til med salt og peber, og rør det ud i den færdige pasta når den er kogt og siet tør - server og spis op 

Ingredienser: 

til 2 personer:


1 bundt kørvel eller persille 
20 valnødder fra Hesle Nygaard 
2 spiseskeer olivenolie
2 spiseskeer sherryeddike
1 teske honningsirup
25g. reven parmesan 
salt & peber
200g. pasta valgt efter smag

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.