Hjem / Opskrift / Palmekål for begyndere- vol. 1

Palmekål for begyndere- vol. 1

Average: 3.3 (3 votes)
Vejledning: 

Palmekål kan bedst beskrives som en mellemting mellem grønkål og spinat.  Kaldes også sortkål eller cavolo nero ( italiensk). Den kan bruges både stegt, stuvet eller rå, hvis man kan lide en lidt rustik salat og pepper den med en kraftig dressing (sennepsdressing eller måske sesam/chilli).

Kålen skal selvfølgelig skylles og den nedeste del af stænglen skæres fra, men derefter kan hele kålen i princippet anvendes - jeg foretrækker nu oftest at ribbe min, da stænglerne i hvert fald om vinteren bliver ganske grove. 

Min favorit med strimlet palmekål stegt på panden/wok i olie og med hvidløg, gerne chilli og altid salt og peber. Hvis man spiser kød, er det lækkert at riste lidt god bacon eller chorizo og så svitse palmekålen i fedtet herfra. Jeg har brugt palmekål tilberedt på den måde, som topping på suppe (f.eks. grøntsags eller linsesuppe) og som tilbehør til grov rodfrugtmos. En anden lidt syndig favorit er overhældt med fløde til frisk pasta med masser af revet pecorinoost over.

Eller hvad med som fyld i en tærte (måske med svampe og ricottaost - eller feta)pirogger/samosas eller hvis man har god tid og er lidt snild på fingerne, måske som små kåldolmere.... Hvis den hellere skal camoufleres, for de kålforskrækkede, eller er blevet slatten og trist. kan den jo altid bruges i suppe (blendet) eller til at gøre kartoffel/rodfrugtmosen grøn, hakket med andre grøntsager til veggedeller. 

Andre gode ideer??? Tjek evt. under grønkålskategorien i kogebogsarkivet.

/Signe 

Ingredienser: 

Palmekål

?

?

?

Kommentarer

Jeg supplerede opskriften med citron-olivenolie (fra Svansø) og ristede pinjekerner. Det blev et meget lækkert måltid, der bestemt skal prøves igen.

Pasta med palmekålpesto
1. . Skyl kålen godt og kog den i vand og lidt salt i ca. 15-20 min.
2. Når kålen har kogt, kålen blendes med nødder og en smule af kogevandet og lidt olivenolie.
3. Steg lidt hvidløg. Den blendede palmekålen hældes i panden, tilsættes lidt tørret chili. Lad simre i 5-10 minutter. Smag til med salt.
4. Imens koges pastaen næsten al dente i rigeligt og saltet vand. Vandet hældes fra(gem 1/4 deciliter til saucen) og pastaen lægges over i den grønne sauce med den kvarte deciliter pastavand.
5. rør nu pastaen godt rundt, på høj varme, til saucen sætter sig. Tilsæt en stor skefuld revet parmesan og rør det ind i retten til den er dejlig cremet.
6. Server rygende varm, med masser af frisk revet parmesan på toppen.
Du skal bruge
Et lille bundt palmekål (14-18 stilke), 500 gram Fettuccine pasta, 50 g nødder, 3 fed hvidløg, tørret chili, olie, frisk revet parmesan

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/odenseff.dk/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0