Hjem / Opskrift / Palæobolognese

Palæobolognese

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Skær løg, gulerod og stængler af blegselleri i små tern og steg dem gylne i en pande. Hæld pandens indhold over i en trykkoger eller gryde, og brun derefter kødet på panden sammen med tomatpure. Hæld kødet i gryden sammen vand, æblemost og chili, og kog herefter indholdet i halvanden time i gryde eller 12min i trykkoger. 

Skær imellemtiden resten af det grønne i fine, spaghettilignende strimler, vask panden og steg herefter det strimelde grønt let, til det er en smule mørt. kog herefter hurtigt af med et stænk eddike. 

Tag det grønne af panden og skru op for varmen. Smid leveren på og lynsteg den. Den skal ikke steges igennem, kun lige blive rosa. I de sidste tyve sekunder kan leveren evt. vendes med et skvæt balsamico eller god eddike. 

Smag kødsaucen i gryden til med salt og eddike, og anret så retten med grønt nederst, kød og lever i midten, og nødder og blegselleritop øverst. 

Ingredienser: 

2 pers.

1/2 blegselleri
2 store porrer
1 gulerod
2 løg
2 stængler blegselleri
1 spiseske tomatpure
1/2 deciliter æblemost (her æblegløgg)
200g. hakket oksekød 
100g. kyllingelever
1/4 dl. eddike
1/2 l. vand
Tørret chili efter smag
Hasselnødder til topping

Tips: Man kan sagtens bruge andre typer strimlede grøntsager istedet for porre og selleri. Gulerod, knoldselleri, alle former for kål, pastinak m.v.  

 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.