Hjem / Opskrift / Nem æbletærte

Nem æbletærte

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

 

  • Blend mel, sukker og koldt smør. 
  • Tilsæt vand, meget lidt ad gangen, til dejen er til at arbejde med.
  • Lad hvile på køl en halv til en hel time.
  • Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform eller med bagepapir. Det gør ikke noget der er lidt lange kanter ud over.
  • Placer æblerne i tærten som du vil ha dem, kvadrater, både, tynde fintsnittede stykker, det hele duer.
  • Fold eventuelle kanter ind over.
  • Pensl med smeltet smør.
  • Drys sukker over.
  • Sæt i forvarmet ovn ved 200 grader og bag ca 45 minutter. Roter gerne tærten et par gange undervejs.

 

Glaze:

  • Kom æbleskrog og eventuelle andre æblerester op i en gryde sammen med sukkeret og kog ind til det bliver en tyk sirup, mens tærten er i ovnen.
  • Fjern æbleskrog og dripples over tærten når den er færdig

 

Alle æbler kan bruges, jeg foretrækker selv de sure madæbler, men der kan skrues op og ned på sukkeret alt efter hvilken sort man foretrækker.

 

 

- Anna-Louise

Ingredienser: 

Dej:

200 gram mel

3 spiseskefulde sukker

150 gram smør

lidt koldt vand

Fyld:

4-5-6 æbler. Bedst synes jeg de sure æbler er, men alle kan bruges. 

100 gram sukker

lidt smør til at pensle med

 

Glaze: 150 gram sukker 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.