Hjem / Opskrift / Muslinger med jordskokker og hvide bønner

Muslinger med jordskokker og hvide bønner

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Rens muslinger for tang og sand, og skyld dem grundigt (de kan evt. købes renset). Muslingerne skal lukke sig når der bankes på dem, ellers skal de kasseres.

Rens og snit alle grøntsagerne i små tern (ca. 1x1 cm), hvidløg mindre!

Sauter grøntsagerne i olie/smør med timian kvistene i 5-8 min i en stor gryde. Tilsæt salt og peber samt hvidvin og muslinger og damp muslingerne ved høj varme i 5 min (til de åbner sig). Hæld bønnerne i og vend det hele godt rundt og lad det stå yderligere 2 min på varmen.

Tag af varmen og drys med snittet forårsløg.

De muslinger der ikke har åbnet sig skal kasseres. Server med et godt brød til.

Tip: Hvis der anvendes tørrede bønner, så udblødes disse i 8-12 timer først, skylles og koges efter anvisning og tilsættes herefter som bønnerne fra dåse.

/Christina

Ingredienser: 

4 pers

1 løg

1 fed hvidløg

3 stængler bladselleri

3 gulerødder

6 jordskokker

1 dåse cannellini bønner (alternativt 100 g tørrede hvide bønner, se tip)

1,5 kg muslinger (limfjords muslinger)

1 bdt forårsløg

2 spsk olivenolie

25 g smør

6 kviste timian

½ flaske hvidvin (kan erstattes med æble cider eller æblemost)

Salt og peber

 

 

 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.