Hjem / Opskrift / Melonsalat med pesto og chili

Melonsalat med pesto og chili

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Det er helt vildt, man kan få så gode fynske meloner, som dem Broendegården leverer til os i år. Og så er de endda økologiske.

Denne salat udnytter, at Aji Benito chilien, som kan købes af Den Økologiske Chilifarm i Syrengårdens gårdbutik, og måske hos os senere på året, har en fantastisk smag af frugt som fersken, nektarin eller melon, og derfor passer glimrende sammen med den dybe melonsødme fra netmelonen... Men kan den ikke skaffes, kan andre syrlige chilier bruges.

Lav pestoen som anvist her, men gem en god håndfuld blade til serveringen. 

Skær fine både af melonen og skær chilien så tyndt som din kniv vil tillade dig det. 

Spred melon og chili ud på serveringsfad, fordel pestoen så der er lidt til alle bidder af melon. Fordel urterne ud over fadet. Spred lidt salt og et godt skud citronsaft ud over herligheden, og evt. en god olie hvis man føler for det.

Server og spis med kniv og gaffel.

Ingredienser: 

Frokostsalat for 2

1 Netmelon fra Broendegården
1 chili (gerne aji benito fra Chilifarmen)
salt
citronsaft
evt. en god olie

1 stort bundt græskoregano eller basilikum
2 spiseskefulde solsikkefrø
2 spiseskefulde afskallede hampefrø
4 spiseskefulde god olivenolie (her fra Colombani)
1 spiseskefuld citronsaft
 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.