Hjem / Opskrift / Majs- og kartoffelgrød med æbler og løg

Majs- og kartoffelgrød med æbler og løg

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Start med at skrælle kolperne. Sæt den ene i ovnen på 150g. varmluft

Skræl kartofler, pil hvidløg og løg. Hak det hele fint, og sæt over varmt blus i usaltet vand .der akurat lige dækker Blandingen skal skal have ca. 30 min. Fyld en smule ekstra vand i, hvis indholdet begynder at koge på.

Imens grøden koger, pilles det andet løg og skæres i fine både. Steg det gyldent i en tyktbundet gryde, og tilføj så resten af ingredienserne. Lad det hele koge ind og smag til med salt. Sæt tilside.

Skær æblet i fine både, og steg dem ved hård varme i 1,5 minut på hver side. Tilsæt eddiken og lad det koge ind. Sæt tilside. 

5 min før kartoflerne har kogt i 30 min (eller lige før de er så bløde, at de kan moses), befries majskornene med en skarp kniv fra begge majskolper (tag den bagte ud af ovnen ud først - og pas på med varmen fra kernen ;) ), og majsene tilsættes gryden med kartofler og løg. 

Når væden herefter er ved at være væk, moses indholdet i gryden til en tyk grød. Er grøden for flydende kan den koges ekstra ind. Smag grøden godt til med salt og peber.

Server den varme grød på tallerken, med reven ost, løg, æbler og urter spredt udover herligheden.  

 

Ingredienser: 

Til 2 personer
 

Grød
500g. Ditta Kartofler
2 friske, flotte majskolper 
1 løg
2 fed hvidløg
lidt kokosolie eller rapsolie
salt & peber

God parmesanost eller lignende type 

Løg
1 løg
2 spiseskeer eddike (her balsamico
1/2 spiseske honning
1 spiseske vand
1 salt til smag 
1/2 spiseske kokosolie eller rapsolie

Æbler
1 æble
1/2 teskefuld god sherryeddike
1/2 spiseske olie 

Urter til topping
Her Græsk oregano, men oregano, basilikum og timian passer godt.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.