Hjem / Opskrift / Lune radiser med citroncreme og råt kød

Lune radiser med citroncreme og råt kød

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Radiser kan sagtens serveres varme, om end man skal være nænsom med tilberedningen. 

Start med at rense alle grøntsager grundigt, samt fjerne de groveste blade fra radisebundtet (de mindre er lækre og kan sagtens spises). Herefter snittes hvidløget i fine skiver. Varm olien godt op i en lille gryde med log, og svits hvidløget gyldent. Det er nu klar, til at være smagsgiver til radiserne. Tilsæt radiserne til gryden, og læg låg på. Lad dem stege to min, før æblemosten tilsættes. Lad dem herefter dampe i to-tre min til de skifter farve til lyserød, og er let bløde. Imens hakkes kødet meget fint med en kniv. 

Tag gryden af varmen, og fjern låget. Rør fløde, salt, peber samt citronsaft og skal sammen, og anret på tallerkener med radiser nederst, og fløde og tatar spredt udover tallerkenen. Salt til, og server. 

Er man vegetar kan man sagtens servere radiserne uden kødet. Er man veganer, kan fløden erstattes med et soyabaseret erstatningsprodukt, og kødet må så selvsagt også udelades. 

Ingredienser: 

Forret til 2 personer

1 bundt radiser
1 fed hvidløg eller 1 snithvidløg/forårshvidløg
1 spiseske olie
tre spiseskeer æblemost 
75g. Godt okse- eller lammekød
2 spiseskeer fløde
skal og saft af en citron
salt
hvid peber 
 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.