Hjem / Opskrift / Kylling i stegeso

Kylling i stegeso

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

 

Skræl gulerødder, pastinakker og skrub jordskokkerne. Skær alle 3 dele i grove tern og læg dem i bunden af en stegeso (her brugte jeg en stor støbejernsgryde med låg der tåler at komme i ovnen. Dryp grøntsagerne med olie og æblecider.

 

Hak krydderurterne fint og riv skallen af begge citroner, bland krydderurter, citronskal, salt og peber og gnid kyllingen godt ind i blandingen. Skær citronerne i skiver og hak hvidløgsfeddene groft og put det ind i kyllingen(gem nogle citronskiver til at lægge ovenpå kyllingen).

Læg kyllingen ovenpå urterne og fordel de sidste citronskiver ovenpå.

Læg låget på stegesoen og stil den i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time. Tag låget af og steg yderligere 15 min for at kyllingen får lidt farve og skinnet kan blive sprødt.

 /Christina

 

Ingredienser: 

4-6 personer

4 kviste timian

4 kviste rosmarin

2 citroner

2 spsk groft salt

1 spsk peber (friskkværnet)

6 fed hvidløg

1 hel kylling

2 dl æblecider

6 gulerødder

3 pastinakker

6 store jordskokker

Olivenolie

 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.