Hjem / Opskrift / Kong Gulerods Suppe

Kong Gulerods Suppe

Average: 5 (1 vote)
Vejledning: 

Denne opskrift blev brugt søndag d. 21.2.16 til Restaurantdag i Huset.
Fundet af Lise W. på Green Kitchen Stories og ændret lidt på topping.

Skær gulerødderne i skiver og løg i kvarte eller 8. dele.
Steg det i olie indtil det har sydet lidt tid.
Hæld vand på til det dækker og suppler med tomat og kokosmælk.Tilsæt friskrevet gurkemeje, salt og peber.
Lad det koge tyve minutters tid, indtil gulerødderne er møre.
Blend - det er let med en stavblender
Smag til.

Urteolie:
Blendt alle ingredienser sammen og smag til. Den skal gerne være lidt dryppende, så den kan flyde ud i suppen.

Varm en ovn op (gerne varmluft) 150 grader.
Skær brødet i tern - 2x2 cm og hæld dem i en frysepose. Overhæld dem med olie og drys med salt. Ryst godt så det bliver blandet godt rundt.
Bred brødternene ud på en bageplade og lad dem få tyve minutter, en halv time. Ja - indtil de er sprøde og tilpas gyldne.
Hold øje med dem så de ikke branker.

Server suppen dampende varm med et godt stænk urteolie og croutoner på toppen.
Velbekomme!
 

Ingredienser: 

Suppe:
1 kg gulerødder, skyllet og/el. skrællet
150 g løg (cirka 1-2)
2 hvidløgsfed
1 dåse flået tomat,
1 dåse kokosmælk
Frisk gurkemeje (det farver meget, så brug evt. gummihandsker)
Salt og peber
Vand

Urteolie:
50 g persille
50 g rucola
2-3 dl olivenolie
Lidt æbleedikke
Salt og peber

Croutoner:
Tørt brød (evt. fra Det gode Brød som vi fik fra)
Olie
Salt

Ekstra - skiveskåret chili dryppet med olie. Også godt som ekstra spark til en ellers mild suppe.

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.