Hjem / Opskrift / Knoldselleripasta med tomatpesto

Knoldselleripasta med tomatpesto

Average: 5 (1 vote)
Vejledning: 

Denne opskrift blev lavet som smagsprøve på weekendens SPIS festival. Man kan også lave pasta af andre grøntsager som eks. squach eller gulerødder. 

Kom alle ingredienserne til pestoen i en foodprocessor eller blender. Blend til massen er ensartet, tilføj mere olie hvis den ønskes tyndere. Smag til. Der vil være pesto til overs. Den kan med fordel opbevares på køl i 1-2 uger.
Snit knoldsellerien i fine spaghettistrimler, gerne på et mandolinjern. Drys squashspaghettien med lidt citron så den ikke bliver brun.
Rist evt. græskarkerner på panden til at drysse over.
Anret nu spaghettien på tatallerkner og fordel lidt pesto over og drys til sidst med de ristede græskarkerner og et drys frisk kværnet peber.

Ingredienser: 

1 knoldselleri
1 citron
Evt. ristede græskarkerner til topping


Pesto:
1 glas soltørrede tomater eller ca. 170 g lagt i blod natten over (helst øko hvis muligt)
50 g frø og/ eller kerner, eks. 25 g solsikkekerner + 25 g mandler
25 g parmesan (undlad hvis vegansk version ønskes)
1 fed hvidløg
1/2 tsk. tørrede chiliflager eller cayennepeber
Ca. 1 1/2 dl olivenolie (afhængigt af hvor tynd man vil have den)


Af Maria Lund Kloster

 

 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.