Hjem / Opskrift / Knoldselleri & flækærter

Knoldselleri & flækærter

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Ja. Det lyder ikke videre spændende… men det er det altså. Der er et eller andet i med de lette toner af anis, som går igen  i begge ingredienser, som slår igennem og gør kombinationen lækker. Skulle man være til det, er kraft i form af svinefond, flæsk eller bov heller ikke af vejen i denne sammenhæng.

Her er kombinationen lavet til en hurtig suppe, men med mindre væde og færre løg, bliver det også let til en lækker creme der kan ledsage snart sagt hvad som helst.

Skræl knoldselleri, løg og evt. Kartofler. Snitløg fint og steg dem gyldne i fedtstof i en dyb gryde. Hak imens knoldselleri m.m. fint, og kom det til løgene, sammen med flækærterne, krydderier og vand til det dækker godt.

Lad det hele koge under låg i 30 min (eller 10 i trykkoger), og blend herefter lind. Smag til med salt, peber og eddike.


 

Ingredienser: 

2 pers.
1 stort knoldselleri (eller et mindre og et par kartofler)
100g. Gule flækærter
3 store løg
1 laurbærblad
1 stor kvist timian
Salt & peber
Æble- eller øleddike

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.