Hjem / Opskrift / Kartoffelsuppe med brændenælder

Kartoffelsuppe med brændenælder

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Simpel men god suppe, hvor det siger sig selv, at fonden er altafgørende, og at det ikke går med kartofler som ikke smager af noget. 
Steg løgene bløde i lidt olie. imens kartoflerne skrælles. Skær kartofler og østershatte i mundrette tern, giv dem en tur rundt i olien når løgene er stegt helt gennemsigtige, og tilsæt fonden. Lad kartoflerne kog møre.

Imens skyldes brændenælderne grundigt, hvorefter de overhældes med kogende vand af to omgange, for at fjerne fimrehårene som brænder. Snit så hvidløget og brændenælderne fint, og hæld i suppen når kartoflerne er færdigkogte. Lad den koge op igen, smag til med eddike og salt, og server dampende varm med hakket purløg og godt med peber på toppen. 

Ingredienser: 

2 liter god fond 
1 kg. gode kogekartofler (her belana)
100g. østershatte
200g. brændenælde (evt. spædet op med andre nye bladskud alla skvalderkål)
1 friskst forårshvidløg
2 løg
purløg
Salt
Peber
Eddike




 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.