Hjem / Opskrift / Kartoffelklatkager med mos og marinerede gulerødder

Kartoffelklatkager med mos og marinerede gulerødder

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Forretten til årets påskemenu er den mest tidskrævende, og den man kommer til at stå mest med i køkkenet før servering. Gulerødder, klatkager, mos og løg kan dog laves før tid, og kartofler og mos varmes nænsomt i ovnen umiddelbart før servering, hvis man planlægger lidt. Grønkålen bør dog steges umiddelbart før den spises. 

Saltbagte, marinerede gulerødder

Tænd ovnen på 160grader og lad den varme op, imens gulerødderne skrubbes helt rene i koldt vand. Find så et ovnfastfad stort nok til at rumme de hele rødder, og fyld bunden af fadet med salt. Tryk gulerødderne godt ned i saltet, og hæld resten af saltet over, så alle rødder er dækkede af et fint lag.

Sæt fadet i ovnen, og bag de saltdækkede gulerødder i 75minnutter. Tag så fadet ud, og lad det køle, imens marinaden blandes. Befri forsigtigt rødderne fra salten, og befri dem for rester af sal med et viskestykke. Evt. Kan en hurtig tur under en rendende hane være brugbart.

Skær så gulerødderne i så tynde bånd som muligt, og befri dem for evt. Urenheder i skrællen, ved at lægge et fint snit langs med båndenes kant. Find en beholder som kan lukke tæt, og saml alle gulerodsbånd heri. Overhæld med den blandede marinade og lad stå. Gulerødderne er fine efter en halv time, men de bliver kun bedre af at stå natten over.

Kartoffelpandekager
Skræl kartoflerne, og riv dem på et fint rivejern. Pres en smule af kartoflernes væde fra dem, og sammel den nu revne og let pressede masse i en skål. Bland med æg, mælk og mel, og rør godt rundt. Konsistensen skal være som ved en let tyk pandekagedej, og kartoffelmassen skal gerne være fordel jævnt i hele væden. Er dejen ikke våd nok tilsættes mere mælk. Er dejen for våd tilsættes en smule ekstra mælk.

Tilsæt salt og riv de hele lange peberkorn ned i massen.

Varm en pande godt op og tilsæt 2 spiseskeer olie. Form små runde klatkager på panden af kartoffelmassen, ved at vende 1.5 spiseske af massen ud på panden ovenpå hinanden. Lad klatkagen stege tre minutter på den ene side og to minutter på den anden side. Spis den første, for at se om stegetiden og krydringen passer (de skal være varmet helt igennem, men ikke helt tørre).
Steg så resten på samme maner,  og afslut evt.

Mos og tilbehør.
Imens klatkagerne steges, koges belanakartoflerne i usaltet vand, til de er så bløde at de kan moses til en lind mos. Ca. 35minutters kogning. Før det er de naturligvis skrællet og skåret mindre stykker J

Når kartoflerne er kogt tilstrækkeligt, frahældes kogevandet, kartoflernes moses helt linde sammen med tilstrækkeligt smør. For at mosen skal binde sig til pandekagerne skal der ikke sparres på smøren, så bare gem fedtforskrækkelsen for en stund. tilsidst smages der til med salt og peber.

3 af løgene tilberedes som her

De sidste to løg skæres i tynde skiver

Dilden vaskes og tørres og snittes groft.

Grønkålen befries for de kraftigste stilke, og vaskes og tørres.
Umiddelbart før servering, når panden er varm, men der ikke er flere klatkager, vendes grønkålen hurtigt på panden med et skvæt citronsaft eller eddike. Den må ikke blive gennemstegt, men skal bare lige vendes på panden i to min, så den bliver blødere og nemmere at bide igennem.


Servering
Klatkagerne anrettes på fade, og der kommes spiseske kartoffelmos på hver, sammen med syltede og friske løg, dild, grønkål og marinerede gulerodsbånd. Se billede. Så er de klar, og kan spises med hænderne eller fra tallerken.


 

 

Ingredienser: 

Til 8 som forret i påskemenuen 2017

Gulerødder
8 gennemsnitsstørrelses gulerødder
1 kg. ren salt
2 spiseske soyasauce
2 spiseske æbleeddike
1 teske røget paprika
2 teskeer tørret dild
1 teske sesamolie
2 spiseskeer solsikkeolie
1 spiseske honning


Kartoffelpandekager
6 bagekartofler
4 æg
200g. Hvedemel
1-2 deciliter sødmælk
1 knivsspids salt
2 hele korn af lang peber (long pepper)
Olie til stegning

Mos
10 belanakartofler
50g. smør
salt
lang peber

Et bundt dild

200g. grønkål

5 løg

eddike
sukker

 


Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.