Hjem / Opskrift / Kålfalafel

Kålfalafel

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at lave tomatsalsaen. Hak hvidløg og chili fint. Hak tomaterne i små tern. Bland alle ingredienserne i en lille skål og sæt den i køleskabet så den kan stå at trække inden den skal serveres. 
Lav herefter falaflerne. Start med at komme de friske krydderurter i en foodprocessor i ca. 60 sek. Kom herefter nødderne i og blend til de er fint hakkede. Kom resten af ingredienserne i og blend i ca. 1 min. Længere hvis du gerne vil have en helt fin masse, jeg kan godt lide den lidt grov. Lav nu ca. 24 små runde falafler, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 min ved 200 grader. Vend hver 5 minut så de får lige meget på alle sider. 
Lav nu din tahin dressing. Til fire pers. vil jeg bruge 8 spsk. græsk yoghurt med top og 4 spsk. tahin med top. smag til emd citron, salt og peber. Fortynd evt. dressingen med lidt vand. 
Skær bunden af dit kålhovede, så er det nemmere at få bladene hele af. Skyl nu dine kålblade og tør dem med et rent viskestykke. 
Når falaflerne er færdige er falaflen klar til at blive samlet. Man kan evt. putte salat, spirer, avokado eller andet godt med i falaflen. 
 

Ingredienser: 

1 hvidkålshoved

Tomatsalsa
3 tomater
1 fed hvidløg
1/2 stærk chili
3 spsk. olivenolie
lidt frisk eller tørret oregano
salt og peber

Tahin dressing
2 dele græsk yoghurt
1 del tahin
Smag til med citron, salt og peber

Falaflerne
8 stilke frisk mynte
8 stilke friske korriander
200 g nødder efter eget valg (jeg har brugt cashew og pistacie)
400 g forkogte kikærter (man kan også bruge de på dåse)
2 fede hvidløg
1 lille løg
3 spsk. olivenolie
1/2 stærk chili
1 tsk. spidskommen
1 spsk boghvede mel eller anden glutenfri mel
1 spsk. glutenfri bagepulver 


Af Maria Lund Kloster

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.