Hjem / Opskrift / Jødisk æblekage

Jødisk æblekage

Average: 4.7 (3 votes)
Vejledning: 

Æblerne udkernes og skæres i mundrette bidder. Vendes i kanel og sukker. Stil til side.

 

Alle våde ingredienser røres sammen i en skål

Alle de tørre ingredienser røres sammen i en anden skål.

De våde ingredienser og de tørre ingredienser bliver blandet sammen.

 

Halvdelen af dejen hældes i en smurt form. Jeg bruger en stor springform, der kan dog med fordel bruges en buddingform, da hullet i midten vil nedsætte bagetiden en smule.

Herefter hældes halvdelen af æblerne i formen oven på den halve dej.

Bagefter til sættes det resterende dej og til sidst de resterende æbler med tilhørende saft allerøverst.

Bages ved 180 grader. Tiden er svær. Mellem 1 time og 2. Den er færdig når der kan stikkes en spids tester i midten uden noget flydende kommer på. Hvis du føler den bliver brændt for oven, kan du komme noget folie over den.

Ingredienser: 

Fyld:

6 æbler

1 spiseske kanel

6 spiseskeer sukker

 

Kage:

300 gram sukker

400 gram mel

4 æg

1 spiseske bagepulver

250 ml olie eller smeltet smør

saften fra en citron eller en appelsin

lidt vanille

lidt salt

 

 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.