Hjem / Opskrift / Hyttetomat

Hyttetomat

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Denne ret er perfekt at lave, hvis man har nogle runkne, overmodne eller bare knap så præsentable tomater.
Concassé er en nem og hurtig tomatret, som danner basis i mange af retterne i det italiensk køkken.
Den kan fint udgøre et hurtigt mellemmåltid, tilbehør til aftensmad eller forret, hvis man kører flere retter.

Fremgangsmåde
Der skæres et krydssnit i bunden af tomaten hvorpå den koges et par minutter og hurtigt nedkøles i iskoldt vand.
På denne vis slipper skallen let fra tomatkødet - pil skallen af, parter tomaten, fjern kernerne og hæld saften fra.
Så kan det lækre tomatkød steges med løg og krydderier af forskellig slags.

Til en person brugte jeg 4 mellemstørrelse tomater (det svinder meget) og et lille zitauerløg,
som jeg stegte i olivenolie indtil det meste af væden var fordampet.
Der blev krydret godt med friskkværnet peber og et drys salt.
Derpå hakkede jeg et par basilikumtoppe i strimler og blandede i et halvt bæger hytteost.

Server concasséen i en skål med en god skefuld af hyttecremen på toppen - pynt med en basilikumtop.

Velbekomme ønsker Lise W

Ingredienser: 

Tomat, løg, evt. hvidløg
Olie
Salt og peber
Hytteost, basilikum

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.