Hjem / Opskrift / Honningglaserede valnødder

Honningglaserede valnødder

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Her er en hurtig lille opskrift, som både kan opfylde årets konfekt-kvote-krav, lave snacks til gaveoppakningen juleaften, eller danne basis for en lang række af nye retter.

Nødderne kan eksempelvis bruges i salater, til tunge retter med vildt- eller fiske, eller de kan bruges som element i kager eller videre konfekt.

Udgangspunktet er simpelt. Først afkaller man alle valnødder (gøres nemmest med et spist objekt, der lirkes ind i det bløde punkt i valnøddens bund, hvorefter skallerne nemt kan vippes fra hinanden og hele nødder frigives). 

Derefter varmer man smøret op på en middelvarm pande. Når der er flydende, piskes honning og smør godt og grundigt sammen på panden, og nødderne tilsættes. Lad dem stege ved middel varme i 4-6min under omrøring så nødderne er dækket af sukkermassen på alle overflader. Smag evt. til med salt, hvis man ønsker et lidt mere raffineret udtryk, og lad så herefter nødderne køle af på et stykke bagepapir. 

Kan som sagt serveres til lidt af hvert, men de kan også bare ryge indenbords i stor stil til snart sagt hver en hyggelig stund. 

//Asger

 

Ingredienser: 

Til en skålfuld:
 
2 deciliter afskallede valnødder fra Hesle Nygaard
3-4 spiseskeer honning fra Erik Frydenlund 
1 stor spiseske smør 
Evt. lidt havsalt 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.