Hjem / Opskrift / Gulerodsdeller med stærk løg-tomatkompot og ramsløg

Gulerodsdeller med stærk løg-tomatkompot og ramsløg

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Denne opskrift, der er stærkt inspireret af Kirk & Maarbjergs fantastiske værk ”Grønt Grundkøkken”, giver et mere lokalt svar på falafel. Det er nemt at lave og resultatet er fantastisk. Vi har skiftet en del af hvidløget ud med ramsløg, tilsat pastinak og gjort tilbehøret mere bittert, men med udgangspunkt i i grundideen kan man twiste opskriften i det uendelige


Start med at rive gulerødderne fint. Er de meget våde klemmes væden fra. (ikke så aktuelt her med de sidste vintergulerødder). Det samme sker med pastinakken. Rapsolie, ærtemel, krydderier, hvidløg og chili blandes i en skål. Smag til med salt. 

Olien varmes op i en dybbundet pande, og gulerodsmassen formes som små ”deller”, der steges i den varme olie i ca. 4 min på hver side. Det er vigtigt at olien ikke er så dyb, at dellerne flyder. Så bliver de revet fra hinanden. Håndter dem forsigtigt. De kan sagtens hænge sammen, men det kræver lang tilberedningstid, og de opnår aldrig helt samme hårde ydre som falafel. Prøv med en delle først. Hænger den ikke sammen, så tilføj ekstra ærtemel.

Imens dellerne steger, hakkes løg, og chili og steges gyldne i olivenolien. Herefter tilsættes tomatpure og alle krydderier. Lad koge lidt ind, og tilsæt så eddiken og lad den ligeledes koge lidt ind. Smag til og stil til side indtil dellerne er klar. Er kompotten for bitter kan man evt. smage til med lidt sukker eller honning. 

Server med saucen i bunden, og finthakket ramsløg på toppen

 

Ingredienser: 

6 pers. (som led i en større menu)

Deller
3 store gulerødder
1 pastinak
½ teske knust koriander
½ teske knust kardemomme
2 centimer finthakket ingefær
2 fed knust hvidløg
4 spiseskeer ærtemel (evt. Kikærtemel, boghvedemel eller lign.)
1 spiseske rapsolie
evt. 1 tør middelstørk chili, finthakket
Salt


Løg-tomatkompot
2 gule løg
2 spiseskeer tomatpuré
2 tørrede chilier af middelstyrke
½ teske knust koriander
3 knuste hvidløgsfed
½ teske tandorikrydderblanding 
1 spiseske æbleeddike
2 spiseskeer olivenolie
Salt

Ramsløg til topping
2 deciliter olie til stegning

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.