Hjem / Opskrift / Gulerods- havtornchutney

Gulerods- havtornchutney

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Sådan gør du:
1. Skræl og hak gulerødderne.
Pil og hak hvidløg og skalotteløg, og sauter begge slags løg i smule olie i en gryde.
Tilsæt de hakkede gulerodsstykker, chili og sukker, og sauter videre.

2. Kom vand og eddike på, og kog chutneyen i en times tid.
Det skal gerne være sådan, at det meste gulerod er pureret ud, men at der samtidig stadig er nogle hele stykker i.

3. Smag til med salt og tilsæt havtorn.
Lad det hele simre i små 5 min mere og kom på helt rene glas.
Opbevar på køl – holder nemt i et par uger.

Server til en karryret eller anden krydret mad, der trænger til et sødt/syrligt pift.

Kilde: Christian F. Puglisi for Politiken, fundet og plukketip givet af Lise W.

Ingredienser: 

600 g skrællet gulerod
3 hvidløgsfed
4 skalotteløg
1 tsk. chili
2 spsk. brun farin
500 ml vand
2 dl hvidvinseddike
salt
100 g havtorn (kan eksempelvis plukkes ude på Stige Ø)

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.