Hjem / Opskrift / Grillede Porrer med honning-sennepsdressing og rugbrødscroutoner

Grillede Porrer med honning-sennepsdressing og rugbrødscroutoner

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Porren er skøn. Så er det sagt. Den lever dog ofte en skjult tilværelse blendet i supper eller udkogt i gryderetter. Det er sådan set en skam, for den kan sagtens spises for sig selv i enorme mængder. Dette er måske den simpleste måde at spise grøntsagen på. Den kan spises for sig selv som frokostret, eller som alternativ salat til snart sagt hvad som helst.

Start med at skære porrerne til, så de passer på en grillpande. Herefter renses porretoppene forsigtigt, imens man forsøger at bibehold så megen top intakt som muligt.

Olier imens en grillpande og varm den til middelvarme. Sat porrerne over, og giv dem ca. 10 min. på hver sin side.

Imens porrerne steges, laves dressing og brødcroutoner

Dressingen er simpel. Bland først eddike, sennep og honning/sirup og tilsæt så olie. Smag til med salt.

Rugbrødskiverne steges på en godt olieret flad pande, ved svag varme, indtil de er helt sprøde. Det er vigtigt at skiverne er tynde. Skær dem gerne til på pålægsmaskine, eller lignende. Når de er færdigstegt tages de af varmen, og brækkes til små flager. Ønskes der ekstra smag, kan man tilføre skiver af hvidløg eller timiankviste til stegningen.

Når porrer, dressing og rugbrød er færdigt, anrettes tallerkenen med porre nederst og croutoner og dressing spredt udover.




 

Ingredienser: 

6 pers. (som led i en større menu)

12 små porrer eller færre store
1 spiseske honning (Eller sirup)
1 spiseske god dansk sennep
½  spiseske god æbleeddike
½  god rapsolie
2 skiver tyndtskårent rugbrød
Olivenolie til stegning af rugbrød
evt. hvidløg eller timian

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.