Hjem / Opskrift / Grønkålssalat med portulak og lune skorzonerødder

Grønkålssalat med portulak og lune skorzonerødder

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Her om vinteren kan man nemt komme til at savne noget friskhed og sprødhed i maden, som man helt naturligt får fra de lettere grøntsager om sommeren. Her kommer denne salat ind i billedet! Hvis du i øvrigt endnu ikke har prøvet at kramme din grønkål, så er det nu du skal i gang. Det gør kålen meget blødere og mere lækker at tygge sig igennem. 

  1. Skræl skorzonerødderne og skær dem i stykker af ca. 1 cm. 
  2. Sæt en gryde over at koge med letsaltet vand. Når vandet koger putter du rødderne i, og lade dem koge i 5-7 minutter, til de er møre. 
  3. Skyl kålen og portulakken godt. 
  4. Læg den skyllede portulak på et fad eller en tallerken. 
  5. Befri grønkålen fra stilken og hak den fint. Put den i en skål med balsamico og kram den godt. Det er lidt ligesom når man ælter brød. 
  6. Anret grønkålen oven på portulakken.
  7. Når dine skorzonerødder er kogt møre, hælder du vandet fra dem, og topper din salat med dem og cashewnødderne. Så er der serveret! 
Ingredienser: 

5 stilke grønkål

1/2 pose vinterportulak

4-5 skorzonerødder

1 håndfuld cashewnødder, usaltede

4 spsk frugtbalsamico, eksempelvis granatæblebalsamico

Salt

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.