Hjem / Opskrift / Græskargnocchi

Græskargnocchi

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

(2 pers.)

Varm ovnen op til 180 grader. Blød svampene op i rigeligt lunkent vand i times tid.
Skær græskarret i kvarte og fjern kernerne. Pil løgene, skær dem i kvarte.
Pensl kvarterne med lidt olie og bag dem med skærefladen opad til de er møre (i cirka 40 minutter).
Løgene kan vente med at bage til den halve tid er gået og så fortsætte ved lavere varme, men dejen laves færdig.
Når de er kølet lidt af, skrabes kødet ud og moses med de øvrige ingredienser.
Alt efter græskarrets størrelse æltes det til en smidig dej med mere eller mindre mel end angivet.
Skær dejen ud i 4 mindre dele og tril disse til lange fingertykke pølser.
Klem dem med en gaffel og skær dem ud i 2 cm brede stykker.
Lad dem i hvile på køl i en times tid.
Sæt vand over i en gryde (gerne 1,5-2 L) og salt det let.
Plump nu 10 gnocchier i vandet og vent et par minutter inden de næste sættes over.
Når de er kogt færdigt stiger de op til overfladen, så man kan sagtens have flere hold i gang samtidig.

Sauce:
Smelt smørret og steg svampene ved rigeligt varme.
Tilsæt hvidløg og steg videre. Krydr med friskkværnet peber.
Inden servering klippes palmebladene i lange strimler og damper med ved den sidste eftervarme.

For en ekstra smagfuld oplevelse: Riv rigeligt parmesan over retten!

Kilde: Grønt grundkøkken modificeret af Lise W

Ingredienser: 

1 græskar (sweet dumpling, butternut eller hokkaido)
1 æggeblomme
1 tsk rapsolie
300 g hvedemel

3 løg

Sauce:
25 g smør
1 håndfuld tørrede/friske svampe
1 fed hvidløg
Et par palmekålsblade eller andet pyntegrønt

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.