Hjem / Opskrift / Friske hasselnødder med græskarmos og hvidløgs-humle olie.

Friske hasselnødder med græskarmos og hvidløgs-humle olie.

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Retten her er simpel, og er tiltænkt at komplimentere de friske hasselnødders lækre smag. Den var blandt smagsprøverne til "Gaden som lærred" arrangementet til arkitekturens dag 2015. Vi har her i 2015 et fantastisk år til hasselnødder, både hvad gælder kvantitet og kvalitet, så det er bare med at få dem sanket, høstet, købt m.v. og spist i store mængder. Øger man mængderne her, kunne retten sagtens være en rigtig fin gang aftensmad.

Start med at lave de tre delelementer.
 

Hvidløgs-humle-olie: Læg hvidløgsfedene på et skærebræt (med skal), og mas dem let med håndfladen, bunden af en gryde eller bladet af en kniv. Læg dem herefter i en varm gryde, og lad dem stege meget hurtigt op. De behøver ikke tage farve, deres aroma skal bare lige frigives ekstra, og duften i gryden går fra skarpt frisk hvidløg til at være blandet med en let, mere dyb og intens duft. Herefter tages gryden af varmen og humlen og løget tilsættes. Før gryden tilbage på blusset og skru ned til svag varme. Hæld olie over til det dækker, og lad olien stå og varme op sammen med hvidløg og humle i femten min. Det må endelig ikke komme i kog. Fjern så olien fra blusset og lad den stå til den skal bruges.
 

Græskarmos: Skræl græskaret, fjern indmad og kerner og skær i tern af ca. 3 centimer. Skræl kartoflerne og skær dem ligeledes i tern. Læg det hele i en stor gryde og overhæld med rigeligt med usaltet vand. Kog det hele godt mørt. Tag af det så af varmen, hæld vandet fra (men gem gerne lidt i en skål til at justere konsistensen med senere. Mos så det mørkogte grønt, og brug masser af olie og lidt kogevand til at opnår en cremet konsistens. Smag til med godt med salt og lidt peber.

Hak imens persillen og knæk de friske hasselnødder. Knus herefter hasselnødderne let, så de kan fordeles over flere mundfulde.

Anret ved at fordele mosen i fire skåle, overhælde denne med et godt skvæt olie, og fordele hasselnødder og hakket persille udover. 

Ingredienser: 

Forret til 4 personer

1 halvt hokkaidogræskar
2 store kartofler
20 friske hasselnødder
Neutralt smagende olie til både mos og smagsgivning
5 fed hvidløgsfed
½ gult løg
2 små kviste frisk humle (kan erstattes ved at bruge en mild, let bitter olivenolie i stedet for den smagsneutrale)
salt
¼ bundt persille

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.