Hjem / Opskrift / Focaccia med brændenælde og hampefrø

Focaccia med brændenælde og hampefrø

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

I Danmark er focaccia tit noget med en masse rosmarin, soltørrede tomater, og så meget olie, at man nærmest kan drikke af brødet. Det er en skam, for det kan egentligt være et rigtig godt brød til at ledsage mad.

Her er det i en lidt underspillet udgave, med vilde urter og knasende hampefrø. De første kan findes i enhver baghave, imens de sidste efterhånden kan købes i alle velassorterede helseforretninger m.v.  

Start med at tage to spisskeer hampefrø, og kog dem i saltet vand i 20min.

Imens skyldes brændenælderne grundigt, og skoldes med spilkogende vand ad to omgange, så alle brændende fimrehår falder af.  Tag ¼ af brændenælderne fra, og hak resten fint.

Sørg for at de 6 deciliter vand er lunke (evt. Ved at tilsætte en deciliter kogende vand til fem deciliter koldt), og rør gær, salt, en knivsspids sukker, hakkede brændenælder og olie ud i vandet. Findel de sidste to spiseskeer hampefrø i blender eller lignende, og hæld massen i vandet, sammen med de kogte, hele hampefrø. Tilsæt herefter melet ad flere omgange. Den endelige dej skal kun lige akkurat kunne håndteres uden at klæbe.

Lad dejen hæve i tre timer, hæld den over i en bræddepande smurt med olie, og flad den ud i hele fadet med hænderne. Overhæld med mere olivenolie, havsalt og de sidste brændenælder, og prik huller ned til bræddepanden med fingrene over hele dejen. Lad den herefter hæve i yderligere tre timer.

Sæt så bræddepanden med dej i forvarmet ovn (200grader varmluft) i tyve min, og lad dejen køle af i bræddepanden.

Sæt hele brøddet på bordet, og lad folk selv rive stykker af, som de lyster. Server gerne med kørveldressing og en god olivenolie som tilbehør.

Ingredienser: 

6 pers. (Som led i en større menu) 


1 kg. Hvedemel
6 dl. Vand
20g. Gær
2 deciliter olivenolie
15g. Salt
knivsspids sukker
4 håndfulde brændenældetoppe
4 spiseskeer hampefrø
Havsalt til smag



 

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.