Hjem / Opskrift / At flå tomater

At flå tomater

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Det er nemmere end man skulle tro at fjerne skindet fra de fleste tomatsorter. Det kræver en gryde med nok kogende vand til at dække en tomat helt, en gryde med koldt vand til at stoppe kogningen og gøre tomaten håndterbar, en hulske til at fiske tomaten fra gryde til gryde, og evt. En urtekniv til at afhjælpe tomaten det sidste skind.  

Man dumper slet og ret tomaten der ønskes flået ned i den kogende gryde, lader den varmes til skindet rynker (tager ca. et halvt minut) og herefter køler man den ned. Normalt vil skindet let som ingenting herefter kunne fjernes fra kødet. Sidder det fast, kan det afhjælpes med et lille stjernesnit i tomatens bund, hvorefter man flår skindet opefter fra snittet.

rettet 13.04.16 Christina M Klausen

Ingredienser: 

Tomater
Kogende vand
Koldt vand
Hulske
Urtekniv

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.