Hjem / Opskrift / Den mest vinterlige vintersuppe

Den mest vinterlige vintersuppe

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Denne varmende, lækre og nemme suppe passer perfekt til årstiden - den er en god måde at få brugt masser af vintergrønt, og samtidig et godt eksempel på en ret, som ikke rigtigt kan laves succesfuldt på andre tidspunkter af året. Det er netop nu, hvor kålen har omdannet mange af sine kulhydrater til sukkerstoffer og er ekstra sød, at retten rigtigt kan blive lækker.

Suppen gør sig glimrende med kød, og leger med smagsnuancer fra klassiske sursøde og røgede kålserveringer, men kan sagtens stå alene som vegansk ret, hvis fonden er kraftig nok.

Start med at skylle, rense og skrælle alle grøntsager. Snit løg, gulerod, pastinak og porre i små terninger, og skær det evt. Kød i strimler. Sauter det hele i en stor, tykbundet gryde, men giv først løg og porre lov til at stege for sig selv i 2 minutter, tilføj så gulerod og kød, og herefter de sidste rodfrugter. Snit hvidkål og chili fint, smid det i gryden sammen med laurbærblade og kikærtefond, og lad det hele simre til kålen er mør (ca. 20 min). Indenfor de sidste to minutter tilføjes citronsaften, og der tilsmages med salt, peber og sennep.

Server suppen i dybe skåle med masser af kål i, og overvej at toppe med ost og friskkværnet sort peber.

// Asger
 

Ingredienser: 

2 personer – kan nemt opskaleres til flere

1,5 liter kikærtefond
500-600g. Hvidkål
2 pastinakker
1 gulerod
2 gule løg
1 porre
3 kartofler
2 laurbærblade
3 tørrede chili
Saft af en hel citron
Salt
Peber
Evt. en skefuld stærk sennep
Evt. 50g. Godt røget kød eller pølser
Olie til stegning
evt. Parmesan til topping

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.