Hjem / Opskrift / Dahl med gulerødder og spinat

Dahl med gulerødder og spinat

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Skyl linserne i flere hold vand (til vandet er klart) og kog dem i 8 dl vand til de er udkogte. Hæld evt. overskydende vand fra men gem det.

Varm olie/ghee i en dyb pande og steg gulerødderne i 10 min (til de er møre). Tilsæt løg og hvidløg og steg med i 2 min, herefter tilsættes karry, spidskommen og cayenne peber og det steger med i yderligere 1 min, rør godt imens så det ikke brænder på.

Tilsæt de kogte linser og noget af vandet er er tilbage (det skal være sådan lidt grødagtigt men ikke for tykt), kog i 10 min, g tilsæt evt. mere af kogevandet hvis det er nødvendigt undervejs.

Tilsæt spinaten (hvis der bruges frisk spinat så skal den snittes i lidt mindre stykker først) og salt. Retten kræver en del salt for ikke at blive for fersk.

Spises sammen med naanbrød

/Christina

Ingredienser: 

3 dl røde linser

8 dl vand

Olie eller ghee til stegning

5-6 gulerødder, skæres i små terninger (1,5x1,5 cm)

2 løg, fint hakket

4 fed hvidløg, fint hakket

4 spsk karry (gerne madras)

2 tsk stødt spidskommen

1 tsk cayennepeber

1-2 dl vand

500 g spinat eller baby spinat (evt fra frost)

Salt

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.